Predstavili smo se na Festivalu narodnih noš v Kamniku

Konjeniško in Turistično društvo Naklo sta na 45. festivalu narodnih noš in oblačilne kulture v Kamniku, 13. septembra 2015, s skupnimi močmi predstavila Naklo.

V obeh društvih smo se letos odločili, da obiskovalcem nedeljske povorke v Kamniku pokažemo kaj znamo in imamo v Naklem. Člani Konjeniškega društva Naklo so se odločili, da nastopijo z dvema vozovoma: s kočijo in furmanskim vozom na katerem so mojstri vrtali lesene cevi. Člani Turističnega društva smo se v sprevodu peljali z zapravljivčkom in obiskovalcem delili predstavitveno literaturo Naklega: prospekte in kartice.

Odlično organizirana prireditev je 20.000 gledalcem postregla z nošami in bogato oblačilno dediščino iz Slovenije, Avstrije, Škotske, Češke, Italije, Šrilanke, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine. Na stojnicah so se predstavili rokodelci in drugi ustvarjalci domače obrti. Kamničani so goste postregli z okusi Kamnika, torej lokalno pridelano in predelano hrano. V sprevodu je sodelovala več kot dva tisoč glava množica posameznikov, oblečenih v različne noše, skupin, konjskih vpreg, viteška konjenica Veronika iz Kamnika in starodobni traktorji z vozovi.