Najlepše doma 2014

Kulturno-zabavni program s podelitvijo priznanj za lepo urejene domove 

Člani Turističnega društva Naklo smo v četrtek, 13. novembra 2014 pripravili tradicionalno jesensko prireditev Najlepše doma

Dobitniki Priznanj

Priprave nanjo so začele potekati že konec julija, ko je tajnik društva Damijan Janežič v vaseh Naklo, Malo Naklo, Polica, Okroglo, Strahinj in Cegelnica fotografiral s cvetjem urejene hiše in vrtove. Oktobra je komisija turističnega društva fotografije pregledala in podala predloge  za letošnja priznanja.

Za celotno ureditev, to je hiše in vrta, so jih dobile družine Mede s Cegelnice, Mohorič s Podrebri, Zelnik s Pivke, Jarc, po domače Jančova z Okroglega in Marjeta Bukovnik s Pivke.

Za lepo balkonsko cvetje so priznanja prejele družine Jagodic s Cegelnice, Pipan s Podrebri, Kalan, po domače Pogvajnova z Okroglega, Drinovec iz Strahinja, Markič, po domače Petrova iz Strahinja in Milka Fink iz ulice Toma Zupana

 

Za gojenje gorenjskega nageljna družine Colja s Cegelnice, Papler s Turistične ulice in Sušnik, po domače Babčova iz Strahinja.

Priznanje za ohranjanje kulturne dediščine, to je za lepo vzdrževanje kajžarske hiše, je prejela družina Jošt, po domače Cestarjova iz Naklega. 

Cestarjova hiša v Naklem
Cestarjova hiša v Naklem

Zahvalno listino smo podelili našemu zvestemu donatorju, naklanskemu podjetju MB merilno in rezilno orodje. Gospod Matej Bernard se vselej odzove na naše prošnje in nam priskoči na pomoč. V skromno zahvalo smo mu podarili kupon za vožnjo s konjsko vprego. 

Nagrajence in občinstvo je pozdravil predsednik društva Aleš Kokalj. Prireditev sta povezovala Jože Mohorič in Gregor Jovan. Za tehniko je poskrbel David Podobnik, za fotografijo pa Damijan Janežič