Naklo se je predstavilo v Cerkljah na Gorenjskem

Zavod za turizem Cerklje je povabil sosednje občine, oziroma njihove Zavode za turizem, kjer teh ni pa turistična društva, da predstavijo turistične produkte in zanimivosti njihovih krajev. Udeležili so se jih Zavod za turizem Preddvor, Zavod za turizem Cerklje, Turistično društvo Jezersko, Turistično društvo Šenčur in Turistično društvo Naklo.  
V četrtek, 29. maja 2014 ob 17. uri  je bila v galeriji Petrovčeve hiše v Cerkljah na Gorenjskem odprta razstava z naslovom Spoznajmo turistično zakladnico Slovenije skozi povezovanje slovenskega turizma. 
Alojzija Korbar Tacar iz Zavoda za turizem Cerklje je povedala: »Turistični delavci smo se odločili za medsebojno predstavitev turističnih produktov. Zakladnico bogate ponudbe želimo predstaviti občanom, izletnikom in turistom, ki pridejo v našo občino, Občino Cerklje na Gorenjskem. Vodilna misel predstavitve, ki je trajala do 12. junija, je bila: 'Spoznajmo turistično zakladnico Slovenije in se pustimo razvajati v njihovi raznolikosti.'  
Mnogi od nas zelo dobro poznamo svetovne prestolnice in smo navdušeni nad doživetji, ki smo jih tam spoznali. Na poti domov pa sledi vprašanje: 'Ali poznamo zaklade domačih vasi in Slovenije?' V Cerkljah na Gorenjskem želimo predstavljati turistične produkte cele Slovenije domačim in tujim gostom. Tudi potnikom aerodroma Ljubljana želimo ponuditi bogat šopek turistične ponudbe Slovenije. Mreža turistične ponudbe bo z vsakim novim produktom močneje vabila v lastno zakladnico in nas bogatila. Prisrčno dobrodošli doma.« 
Ob pogledu na bogato bero predstavitvenega materiala sosednjih občin sem spoznal, kaj vse nam v Naklem manjka. Ta trenutek smo pravzaprav pri koncu z večino predstavitvenih publikacij. Ostajata le še zemljevid kolesarskih poti in zgibanka Občina Naklo z osnovnimi turističnimi podatki. Slednjo sta januarja izdala Turistično društvo Naklo in Kulturno turistično društvo Pod krivo jelko Duplje. Žal nimamo vodnika po občini, kulinaričnega vodnika; predstavitvena zgibanka z zemljevidom pohodnih poti po Udin borštu bo v kratkem pošla. Občine, ki se zavedajo pomena turizma za svoje območje, vse to imajo.

Turistično društvo Naklo, Prostovoljno gasilsko društvo Naklo in Upokojensko društvo Naklo je sodelovalo v Mercatorjevi akciji Radi delamo dobro. V Mercatorjevi živilski prodajalni v Naklem so občani med 1. in 30. aprilom z glasovanjem z žetoni določili vrstni red prejemnikov 1000, 40 in 20 eurov. Prejeli so jih Prostovoljno gasilsko društvo, Upokojensko društvo in Turistično društvo.

S skupnimi močmi in z dobrim sodelovanjem so Zavod za turizem Kranj, Mestna občina Kranj in občine Naklo, Tržič, Preddvor in Šenčur uspeli pripraviti in označiti prve štiri kolesarske povezave pod Storžičem. A če na poteh ne bo kolesarjev, je bil trud zaman. Zato  so se v TD Rekreatur odločili, da se snovalcem poti 7. junija pridružijo z enodnevno promocijsko akcijo kolesarskih poti. Kolesarji smo se zbrali v Kranju in se ob 9. uri odpeljali z Glavnega trga proti Rupi, Kokrici, Naklemu, Cegelnici, Strahinju, Spodnjim in Zgornjim Dupljam, Žiganji vasi, Sebenjam, Križam, Seničnemu, Golniku, Goričam, Trsteniku, Bašlju, Mačam, Preddvoru, Bregu ob Kokri, Suhi, Predosljam, Britofu, do cilja v Kranju. 
Na poti smo se ustavili na Poličarjevi kmetiji na Polici, kjer nas je Poličarjeva Andreja postregla s sokom in mlečnimi izdelki, ki jih izdelujejo na kmetiji, na vaškem sejmu v Žiganji vasi, v Gostilni Mici v Goričah, pred Zavodom za turizem Preddvor, kjer so nas postregli s sokom, pecivom in posmodulami ter na kmetiji Odems v Predosljah, kjer se ukvarjajo z ekološko pridelavo in predelavo mleka v jogurte in sire.
V zadnji številki Lipovega lista, 6/2014, ki ga izdaja Turistična zveza Slovenije je bil objavljen prispevek in fotografije Damijana Janežiča Po Voglarjevi poti skozi boršt pa do edinstvenega muzeja, str. 13 – 14.  V njem je opisana pot, kulturne in naravne zanimivosti Naklega, Malega Naklega in Police. V najavah je objavljeno vabilo na prireditev Stoletje pošte v Naklem, str. 22. Lipov list je na voljo bralcem v Gostilnici Kresnik ali v digitalni obliki na spletni strani Turistične zveze Slovenije (publikacije).