Veseli pustni čas

V soboto, 14. februarja, je bil oblačen dan. Občasno je rahlo rosilo. Maškare se na vreme niso kaj prida ozirale. Veselo so se, skupaj s kurenti s Ptuja, napotile po ulicah Naklega. Odganjale so zimo. Kurenti so nam zagotovili, da letošnjo zimo ne bo več snežilo. Po vrnitvi k Domu Janeza Filipiča so maškare dobile krof in čaj. Zbralo se jih je okrog 200.
Komisija Turističnega društva Naklo je soglasno podelila nagrade. Prvo nagrado, to je tri vstopnice za wellness center na Bledu, je prejela skupina kokoši iz Naklega. Drugo nagrado, dve vstopnici za wellness center na Bledu sta prejela črnca. Tretjo nagrado, vožnjo s konjsko vprego, ki jo podarja Janez Črnilec, je prejela skupina gusarjev iz Naklega. Ata gusar je dejal, da si bodo s pomočjo furmana ogledali ponudbo naklanskih gostiln.  
Pomembnejše nagrade so prispevali Turistično društvo Naklo, Gostilna Bovavc, Gostilnica Kresnik, kmetija Štular, Janez Črnilec in Veldrona.   
Z žrebanjem je bilo maškaram podeljenih še več, kot šestdeset nagrad.
Prireditev sta vodila Gregor Jovan in Aleš Kokalj, za pomično zaporo ceste in varnost so poskrbeli člani PGD Naklo, za vse ostalo pa ekipa TD Naklo.