Sejem Natur Alpe Adria in turizem v Naklem

Turistično društvo Naklo se je na stojnici Gorenjske turistične zveze, med 1. in 4. februarjem, udeležilo sejma Natur Alpe Adria.

Turistični potencial občine Naklo sta obiskovalcem predstavljala člana Turističnega društva Naklo Damijan Janežič in David Podobnik. Imela sta težko delo. Z nekaj letaki, ki so predstavljali posamezno turistično točko, danes NE gre več!

Izkušnje zadnjih let kažejo, da ljudi zanima celostna turistična ponudba občine, ki zelo na kratko pove bistveno. To je 'osebne' podatke turistične točke. Iz ponudbe izberejo, kar jih zanima. Več podatkov o izbrani ponudbi nato dobijo na svetovnem spletu. Pomembni sta še publikaciji (trganki) z zemljevidi in opisi kolesarskih in pohodnih poti. Seveda ob tem želijo izvedeti GPS sledi (dolžino poti v kilometrih in času, višinsko razliko, povprečno hitrost …) in kaj bodo ob kolesarski in pohodni poti videli in doživeli.

Torej, kaj občina Naklo, potrebuje za uspešno turistično promocijo?

Potrebuje trganki z zemljevidom kolesarskih in pohodnih poti, ponudbo ob njih z GPS sledmi in veliko zgibanko, ki bo z lepimi fotografijami, kratkimi podnapisi in informacijami o tem, kje izvedeti več, privabljala turiste v Naklo, Duplje in Podbrezje. Seveda mora biti prevedena v angleški in nemški jezik.

Člani upravnega odbora Turističnega društva Naklo imamo zadostno znanje za pripravo vsebine, GPS sledi in fotografij turistične predstavitvene zgibanke. Potrebujemo le še založnika, k čemur pa bi morala stremeti uprava Občine Naklo.

Damijan Janežič in David Podobnik iz Turističnega društva Naklo sta vabila obiskovalce sejma v Naklo, Duplje in Podbrezje. Fotografiral Nik Mekiš.
Stojnico Turističnega društva Naklo sta obiskala tudi člana 'ta lesenih', iz društva starodobnih kolesarjev in smučarjev Rovtarji
Presečnikova Meta (Lucija Kavčič, predsednica GTZ) z Žirovskega vrha je dejala, da bi morali Naklo bolje predstaviti turistom. 'Imate kar nekaj lepih stvari za pokazati.