Turistično društvo Naklo napoveduje prireditve za prvo četrtino leta 2020

  • Torek, 7. januarja, ob 18. uri, Gostilnica Kresnik

JANEZ PRETNAR: MALLORCA NI LE TURISTIČNA DEŽELA.

Janez Pretnar že nekaj let pripravi prvo predavanje po novem letu. V letu 2020 bo predstavil Mallorco, ki spada v Balearsko otočje v Sredozemskem morju. Tako, kot na preteklih predavanjih, bo tudi Mallorco predstavil z vseh zornih kotov.

  • Torek, 14. januarja, ob 18. uri, Gostilnica Kresnik

SANDI NOVINEC: TURČIJA.

Sandi je z ženo Jasno v letu 2019 raziskoval Turčijo. Pripravil nam bo zanimiv potopisni večer.

  • Torek, 21. januarja, ob 18. uri, Gostilnica Kresnik

MIRO ERZIN: SLOVENSKO PLEMSTVO.

Šenčurjan Miro Erzin je doslej napisal že šest knjig, kar kaže, da se je v zadnjih letih razcvetel v plodnega literata. Na tokratnem predavanju se bo posvetil velikokrat zamolčanemu in zanikanemu slovenskemu plemstvu v razburljivem 16. stoletju. Takrat je namreč imelo plemstvo pomembno vlogo v političnem, gospodarskem, kulturnem in družbenem razvoju posameznih dežel.

  • Torek, 28. januarja, ob 18. uri, Gostilnica Kresnik

JANEZ LAVRIČ: S  KOLESOM IZ AMSTERDAMA V KRANSTERDAM.

Janez je letošnje poletje skoraj dva tedna kolesaril iz Amsterdama v Kranj(strdam) oziroma domov na Polico. Z nami bo delil vtise o potovanju in ogledih na poti.

  • Torek, 4. februarja in torek, 11. februarja, ob 18. uri, Gostilnica Kresnik

ROK IN KATARINA HOČEVAR: LAHKIH NOG V JUŽNO AMERIKO.

Rok in Katarina sta se septembra vrnila domov v Slovenijo. Lansko leto decembra sta se namreč podala na devetmesečno potovanje po Južni Ameriki. Začela sta v Čilu, kjer sta kupila overland terensko vozilo in nato potovala po Patagoniji, Argentini, Urugvaju, večjem delu Brazilije in Paragvaju. Po štirih mesecih potovanja sta se vrnila na sever Čila in obiskala še Velikonočni otok, nato pa nadaljevala pot proti severu. Sledile so Bolivija, Peru, Ekvador in Kolumbija, kjer sta avto prodala. Potovanje sta zaključila v Venezueli, ki ju je kljub težki gospodarski in politični situaciji zelo navdušila. Obširno potovanje bosta Rok in Katarina predstavila z odličnimi fotografijami in v dveh predavanjih.

 

  • Torek, 18. februarja, ob 18. uri, Gostilnica Kresnik

REDNI OBČNI ZBOR TURISTIČNEGA DRUŠTVA NAKLO

Redni letni občni zbor Turističnega društva Naklo.

  • Sobota, 22. februarja, ob 10. uri, kulturni Dom Janeza Filipiča

PUSTNI SPREVOD.

Na pustno soboto vabimo male in velike maškare h kulturnemu Domu Janeza Filipiča, od koder se bodo podale v sprevodu po ulicah Naklega in preganjale zimo.

  • Torek, 25. februarja, ob 18. uri, Gostilnica Kresnik

UROŠ FELDIN: ELBRUS, NAJVIŠJA GORA EVROPE, KAVKAZA IN RUSIJE.

Uroš Feldin je športnik že od otroštva. Za gorništvo ga je navdušil oče. Po štiridesetem se mu je še bolj posvetil, hkrati pa začel tudi teči na maratonih. Dlje časa je že razmišljal o vrhovih nad 4000 metrov. Potem, ko se mu je ponudila priložnost, se je odpravil na Elbrus, najvišji vrh Kavkaza. Vtise o pripravah, potovanju v Rusijo in vzponu na goro bo predstavil na zanimivem potopisu.

  • Sobota, 7. marca, ob 13. uri, kulturni Dom Janeza Filipiča  

DOMOZNANSKI IZLET.

Tako, kot vsako leto, se bomo tudi letos odpravili v eno od sosednjih občin na domoznanski izlet. Ogledali si bomo dva zasebna muzeja.