Preveč zanemarjenih delov vasi

 V soboto, 9. aprila je bila v Občini Naklo čistilna akcija. Kljub slabemu vremenu in rahlemu dežju se nas je zbralo 69 članov Lovske družine Udenboršt, Turističnega društva Naklo, ekološko osveščenih občanov, društva Projects in Konjeniškega društva Naklo. V Zgornjih Dupljah se je zbralo 12 članov Kulturno turističnega društva Pod krivo jelko, v Podbrezjah pa člani Prostovoljnega gasilskega društva Podbrezje in Lovske družine Dobrča. V Naklem in okolici smo čistili območje Udin boršta, doline od izliva Tržiške Bistrice do Spodnje Besnice (Natura 2000), vasi Okroglo in Naklo.

Onesnaženost narave z odpadki je iz leta v leto manjša. Tako naberemo tudi manj odpadkov. Okolica glavne prometne vpadnice skozi Naklo pa se celo nekoliko poslabšuje. Določene parcele so sako leto bolj zanemarjene. Na njih bi lahko nabrali tudi pet ali več velikih vreč odpadkov. Našli smo star televizijski sprejemnik, računalnik, steklene in plastične steklenice, polivinil, odpadne veje in celo krompir. Žal so te parcele v samem središču vasi Polica in Naklo. S svojo neurejenostjo kvarijo turistični potencial Naklega. Žal, pa problema, ki je vsem na očeh, ne vidijo svetniki Občine Naklo. Že zdavnaj bi se mu morali posvetiti pristojni uradniki občine Naklo in v soglasju z lastniki najti rešitev.

Da urejena vas pripoveduje o urejenih in kulturnih ljudeh, ki živijo v tej vasi se zaveda g. Matej Bernard iz podjetja MB merilno in rezilno orodje iz Naklega, ki je čistilno akcijo v celoti denarno podprl.  Člani društev se mu prisrčno zahvaljujemo.