V središču Naklega nič novega

V soboto, 8. aprila 2017, ob 8. uri se je 67 članov Lovske družine Udenboršt (38), Turističnega društva Naklo (13), Društva Projects (5), Savskih ekologov (10) in Konjeniške društva Naklo (1) udeležilo čistilne akcije v Naklem, sosednjih vaseh in Udin borštu.

Čistilci odpadkov in nesnage, ki sami za sabo povečini pospravimo, smo opazili, da se stanje predvsem v središču Naklega ni bistveno spremenilo. Člani društva Projects so na zasebnem zemljišču, nekdanjem skladišču lesa pod Tuševim centrom, zbrali 7 velikih vreč, povečini plastike. Podobno je ob železniški postaji in v okolici podjetja Dinos. Tam smo opazili, da podjetje na javni cesti v kontejnerje prelaga kovinske odpadke. Ko kontejnerje odpeljejo pogosto ostane nekaj ostrih kovinskih odpadkov nepospravljenih. Veliko odvrženih pločevink in plastičnih steklenic smo opazili ob cestah, kjer ponoči ni osvetljeno, v okolici pa ni hiš. Takšni prostori so ob stari cesti na Okroglo (v Preskah), ob eksponatu muzejske lokomotive (ko ne gori luč), za stavbo nekdanjega diskonta Živila, na prostoru nekdanjega skladišča lesa …

Torej, letos v Naklem spet nič novega! 

Prijatelji Naklega in lepe okolice se zahvaljujemo g. Mateju Bernardu in podjetju MB – merilno in rezilno orodje iz Naklega, ki nam je z donacijo omogočilo čiščenje. Pokrilo je nakup rokavic in vreč za pobiranje smeti ter malico za vse čistilce.