ČISTILNA AKCIJA 2021

Po enoletnem premoru zaradi Covida-19 sta v soboto, 17. aprila, Turistično društvo Naklo in Občina Naklo pripravila čistilno akcijo – Očistimo Naklo.

Zadnje desetletje se urejenost Naklega bistveno ne spreminja. Medtem, ko je okolica večine hiš zadovoljivo urejena in nimamo podrtij, so nekateri deli, tudi v javni lasti in upravi Občine Naklo, še naprej neurejeni. Črne točke se posebej opazi ob glavni cesti Kranj – Podbrezje, na Polici in v Naklem. Prav gotovo je potrebno omeniti prostor ob avtobusni postaji na Polici, prostor med Cesto na Okroglo, glavno vpadnico, železniško postajo in stavbo Pan elektronika ob avtobusni postaji v Naklem, muzejski vlak in prostor nekdanjega skladišča lesa pod centom Tuš – Resman v Naklem. Na slednjem leto za letom naberemo tudi do pet velikih vreč plastenk in drugih odpadkov.

Muzejski vlak, ki stoji ob nekdanji železniški postaji v Naklem, za njegovo vzdrževanje pri Slovenskih železnicah se je zavezala Občina Naklo, že leta načenja rja, še posebej potem, ko z njim ne upravlja več Turistično društvo Naklo.

Na letošnji čistilni akciji sta z območja Naklega sodelovala 102 krajana (36 jih je včlanjenih v Lovsko družino Udenboršt, 16 v Turistično društvo Naklo, 50 v Športno društvo Naklo), krajanov Okroglega je sodelovalo 6, Police 6, Strahinja 12 in Žej 10. Z območja Podbrezij je na čistilni akciji sodelovalo 86 občanov in z območja Dupelj 16 občanov. Vabilu na čistino akcijo se je torej odzvalo 238 občanov občine Naklo.

Damijan Janežič