DEVET MESECEV V NARAVI JUŽNE AMERIKE

Predavatelja: Rok in Katarina Hočevar iz Ljubljane 
Datum:          4. februarja 2020
Čas:               ob 18. uri
Kje:               Gostilnica Kresnik

Popotnika, ona kemičarka in blogerka, on arhitekt in fotograf. To sta Katarina in Rok Hočevar. V torek, 4. februarja, sta se ustavila v Naklem in iz bogate popotniške zakladnice obiskovalcem predavanja povedala marsikaj o zadnji, najdaljši, poti, ki sta jo opravila lani. V devetih mesecih sta obiskala večino držav Južne Amerike.

Rok pravi: ''Res sva obiskala deset držav, a če bi hotela nekoliko bolje spoznati posamezne države, bi se morala še kdaj vrniti.''

Potovala sta po Čilu, Velikonočnem otoku, Argentini, Urugvaju, Braziliji, Paragvaju, Boliviji, Peruju, Ekvadorju, Kolumbiji in Venezueli. Prevozila sta 40.000 kilometrov.

Na poti sta doživela marsikaj, tudi velik temperaturni razpon, med –15 in 43 stopinjami. Uradni jezik Južne Amerike je v večini držav španščina.

Tako Roka, kot Katarino, so najbolj navdušile Venezuela, Argentina in Bolivija. Kljub temu, da je Venezuela danes v nezavidljivem finančnem položaju pa je dežela zares lepa, polna naravnih lepot in prijaznih ljudi. V Boliviji sta doživela kulturni šok, država je razdejana, brez prave infrastrukture. ''A tam sva videla toliko naravnih lepot, kot jih le redko kje.'' sta skle-nila prvo po-topisno pre-davanje.

Na drugem se vidimo 3. marca.