Kenija in Tanzanija

Avtor: Janez Pretnar
Datum: 30. januarja 2018
Čas: ob 18. uri
Kje: Gostilnica Kresnik

Kot zadnji v mesecu januarju nam je predaval Janez Pretnar, ki nam je predstavil svoja potovanja po Keniji in Tanzaniji. Že pred več kot štiridesetimi leti se je prvič odpravil tja na svoj prvi vzpon na Kilimanjaro, natančneje leta 1976.

V svojem predavanju nam je predstavil vse lepote teh dežel in njegovih potovanj, vse od nasadov čaja v glavnem mestu Kenije pa do narodnih parkov ter živalskega sveta, ki ga lahko tam vidimo. Njegovo potovanje se je začelo v Keniji, kjer nam je razložil vse o tamkajšnji favni, lovu na živali, narodnih parkih ter življenju masajev. Uradna jezika tam sta angleščina in svahili, Janet pa je enega izmed masajev naučil celo nekaj slovenščine v svojih potovanjih v te dežele.

Njegovo potovanje pa se je iz Kenije nadaljevalo proti Tanazaniji, kjer nam je predstavil jezero Naiwasha, zaključil pa je s parkom Mt. Kenya ter svojim vzponom na Kilimanjaro ter nam opisal lepote tamkajšnjih gora. Vseskozi pa nas je med predavanjem spremljala pristna afriška glasba iz teh držav.