T(H)RIL(L)ER

23. februarja smo skupaj z maratonskim tekačem Klemenom Trilerjem, domačin s Police pri Naklem, tekli po Slovenski planinski poti.

Pokazal nam je film z naslovom T(h)ril(l)er. Film, predstavljen leta 2013, pripoveduje Klemenovo zgodbo. Klemen je najprej obudil spomin na začetke ukvarjanja s tekom. Povedal je: »V otroštvu je bilo moje športno udejstvovanje povezano z žogo. Šele pri dvaindvajsetih letih sem kot tekač prvič nastopil na enem najtežjih gorskih ultramaratonov pri nas, na Tržiških deset. Tedaj me je tek zasvojil. Za vadbo po navadi tečem na Storžič. Vsaj tridesetkrat na leto sem na vrhu. Po zimi kondicijo vzdržujem s turnim smučanjem. Sem član Slovenske turno smučarske reprezentance. Najrajši tečem na Grintovec. Najbolj strma pot in najbolj naporen tek pa je na Kojco nad Baško grapo.«

V drugem delu filma Klemen teče po Slovenski planinski poti. Začel je v okolici Maribora, po 630 kilometrih pa zaključil v Ankaranu. Klemen je prvi del poti užival, nato pa se tudi mučil. Ko so se pojavili žulji, ko je odstopila kita na nogi … je razmišljal tudi o zaključku poti. Vendar je bil psihično tako močan, da je kljub velikim naporom pritekel na cilj in postal 'zmagovalec'.