PREDAVANJE O ARMENIJI

Kot je že vsakoletna navada, se je Turistično društvo Naklo tudi to leto odločilo, za ''predavateljski abonma'', v katerem bo ponovno moč slišati polno stvari o svetu in potovanjih.

Zadnje predavanje je teklo na temo Armenije. Predaval nam je Marko Čadež.

Predaval ni toliko o sami državi, ker si je sicer bolj ogledoval naravne in kuturne znamenitosti.

Armenija je sicer celinska država, ki meji  z Gruzijo, Azerbajžanom, Iranom in Turčijo. Sicer za dobrih 9000 kvadratnih metrov večja od Slovenije ima okoli 3 milijone prebivalcev. Kar 96% prebivalstva se izreka za Armence, 2% za Ruse, ostalo prebivalstvo pa predstavljajo Kurdi in Jezidi. Zanimiv podatek o Armeniji je tudi, da se je med letoma 1991 in 2001 kar četrtina prebivalstva Armenije preselila v Rusijo.

Predstavljal nam je tudi njihovo kulinariko. Armenska kuhinja se zelo veže na vzhodno in sredozemsko kuhinjo. Veliko je začimb, rib, zelenjave. Pri hrani zelo pazijo kaj vržejo v lonec, saj zelo gledajo na kvaliteto hrane, ki more biti na visokem nivoju ter ne premočno začinjena.

Definitivno je bilo predavanje zanimivo, ne zamudite pa še naslednjih predavanj, ki se bodo odvijala v Gostilnici Kresnik v Naklem.