Sejšeli - rajsko otočje

Avtor:      Mateja Mazgan s Koroške
Datum:    20. februar 2018
Čas:        ob 18. uri
Kje:         Gostilnica Kresnik

 

Mateja Mazgan prihaja iz popotniške družine. Potovala sta njena stara starša, starša, sedaj z družino tudi ona. Na pot se odpravijo dvakrat ali trikrat na leto.

Zadnji mesec lanskega leta se je s starši, partnerjem in otrokoma napotila na Sejšele. Tja so odšli v lastni organizaciji. Potovanje na Sejšele z agencijo je lahko drago, saj se je oblast na Sejšelih odločila, da ne bo podpirala množičnega turizma.

Sejšele sestavlja 115 granitnih otokov. Glavno mesto je Viktorija, najmanjša prestolnica na svetu. V državi je prisotnih več verskih skupnosti. Ljudje so mešanica Azijcev in Francozov. Uradni jezik je francoščina. Podnebje je tropsko s temperaturami nad 30 stopinj in visoko zračno vlago.

Na otokih uspeva tropsko sadje in čaj. Pripravljajo za naše razmere zelo pikantno hrano.

Sejšeli imajo lepe plaže a napol prazne, saj zaradi visokih cen tja potujejo le premožni ljudje. Domačini so bolj, kot ne revni. 

Matejina družina se je kopala v morju, se podala v hribe, s partnerjem sta se potopila. Ogledali so si zavarovan nasad palm morskega kokosa, ki raste le na Sejšelih in je pod Uneskovo zaščito. Na otočju živijo veliki pajki, velike želve in raki, ki jih je zelo veliko.