Podelili priznanja za najlepše cvetje in uživali ob komediji Gospa poslančeva

Leto se počasi bliža koncu. Ljubitelji rož imamo vedno manj dela, kajti naše ljubljenke se odpravljajo k počitku. In sedaj, ko imamo več časa, si lahko tudi lastniki lepo urejenih vrtov in balkonov vzamemo čas in se udeležijo prireditve Najlepše doma.

Nagrajenci s predsednikom Turističnega društva Naklo Alešem Kokaljem.

Letos smo prireditev Najlepše doma pripravili v četrtek, 9. novembra 2017, v dvorani Doma Janeza Filipiča.

V kulturnem programu je nastopil virtuoz na harmoniki Primož Gnidovec s Pivke, dvakratni prvak Gorenjskega prvenstva harmonikarjev v Besnici pri Kranju in državni podprvak.

Virtuoz na harmoniki Primož Gnidovec.

Predsednik Aleš Kokalj je ob 300. obletnici smrti dr. Gregorja Voglarja predstavil njemu posvečen spomenik in kapelico lurške Matere Božje sredi Naklega. Besedilo je pripravil raziskovalec krajevne zgodovine Damijan Janežič.

Aleš Kokalj in Primož Gnidovec.

Nato je prišel trenutek podelitve priznanj. Za celotno ureditev hiše in vrta so jih prijeli Slavka Šter iz Naklega, družini Konc iz Podrebri in Markič iz Strahinja.

Za lepo balkonsko cvetje so priznanja dobili Olga Prestor in Andreja Štefe s Cegelnice, Metka in Peter Praprotnik iz Naklega.

Za vzgojo nageljnov sta jih prijeli Lojzka Derlink in Štefka Gabrič iz Naklega.

Za lepo urejena in redno vzdrževana krožišča v Naklem je priznanje prejela Občina Naklo.

Po končani podelitvi priznanj, podelila sta jih predsednik Turističnega društva Naklo Aleš Kokalj in član upravnega odbora David Podobnik, je igralska skupina Teatra Afngunc iz Kulturno umetniškega društva Janko Krmelj Gorenja – vas Reteče, odigrala komedijo Toneta Partljiča Gospa poslančeva

Tehnična podpora prireditve je bila v rokah Davida Podobnika in Gregorja Jovana.