Priznanja urejenim domovom in predstava

Turistično društvo Naklo je v torek, 5. novembra, pripravilo tradicionalno prireditev Najlepše doma. V kulturno zabavnem programu sta nastopila pevec Pavel Marčun in harmonikar Gašper Komac s skladbami Ob Volčjem potoku, čakala bom in Gorenjska polka.

Obiskovalce sta pozdravila predsednik Turističnega društva Naklo Aleš Kokalj in župan Ivan Meglič.

 

 

Za celotno ureditev hiše in vrta sta jih prejeli družini Bodlaj s Cegelnice, in Žan iz Naklega ter Milka Vidic s Strahinja.

Za balkonsko cvetje so priznanja dobile družine Košnjek, po domače Mubjova iz Ulice Na Kalu v Naklem, Petra Celar iz Strahinja, Drinovec, po domače Drinovčova z Okroglega, Drinovec z Glavne ceste v Naklem, Jarc, po domače Oračova iz Strahinja, Milka Jarc z Grogove ulice v Naklem in Vera Černilec s Strahinja.

Posebno priznanje za gojenje kaktusov je prejel Cene Štilec s Stare ceste v Naklem.

V drugem delu večera so Odrasla gledališka skupina Farnega kulturnega društva Koroška Bela, Teater, prof. in harmonikar Matija Jošt Čušin odigrali burki Zaklad in Vedež. Med igralci je bil tudi Naklanec Žiga Konjar. Igralci so vloge odlično odigrali. Čeprav sta bili predstavi napisani v prvi polovici 20. stoletja sta aktualni še danes. Tako, kot takrat, je tudi danes mnogo ljudi, ki bi radi živeli na tuj račun.

Bil je prijeten in zabaven večer.