Z Goričkega v Piran ali na potep po Sloveniji

18. novembra 2014 smo s Kranjčanom Rokom Škrlepom odšli na potep po Sloveniji. Predstavil je letošnji navdih, ki mu ga je dala pesem Vlada Kreslina Z Goričkega v Piran. S tremi prijatelji in vlakom se je odpravil na izhodišče na Goričko v Prekmurje. Odšli so do tromeje in nato prek Prlekije in Slovenskih goric, Haloz, Kozjanskega, Sevnice, Novega mesta, Kočevskega Roga, Kočevja, Bloške planote in Cerkniškega jezera, na Kras, se povzpeli na Slavnik in se spustili proti Kopru in naprej proti Piranu in Portorožu.
Povečini so se držali Evropske pešpoti. Na dan so prehodili povprečno 30 kilometrov. Pot je bila dolga 400 kilometrov. Prehodili so jo v trinajstih dneh.

Rok je povedal: »Pohodništvo sem vzljubil že kot otrok. Tudi s starši smo veliko hodili. Vsaka pokrajina je drugačna. V vseh so bili prijazni ljudje. Da so nas lepo sprejeli je bila kriva naša kitara, ob kateri smo jim kaj lepega zapeli. 15. avgusta zvečer so mi prijatelji 'ofirali', saj 16. praznuje moj zavetnik sv. Rok.«
Povečini so prespali na senikih, sem ter tja tudi pod milim nebom. Izogibali so se prometnih cest. Najraje so hodili po makadamskih in poljskih poteh. Če je bilo vreme slabo so se ustavili v toplicah. Kopali so se v reki Krki. Na poti jih je ujela tudi toča.
 

Rok je zaključil: »Do ideje smo prišli s prijatelji v sekundi. Najboljše ideje pa tako in tako nastanejo v trenutku.«