TURISTIČNI SEJEM NATOUR ALPE ADRIA 2020

Sejem Natour Alpe-Adria se je specializiral za ponudbo zelenega in aktivnega turizma. V hali C se je konec januarja 2020, predstavilo več, kot 100 turističnih društev iz vse Slovenije. V okviru Gorenjske turistične zveze se je sejma udeležilo 16 turističnih društev z Gorenjske. To so bila Bohinj, Davča, Kropa, Lipniška dolina, Jezersko, Mengeš, Naklo, Železniki in Žirovski vrh. Člani društev so razveselili obiskovalce z glasbenimi in folklornimi nastopi, ponudili so domače kulinarične dobrote, predstavili izdelovanje čipk na punklju in jim ponudili pecivo značilno za posamezne kraje Gorenjske. Obiskovalci so z zanimanjem spraševali o posebnostih naših krajev, o možnostih za izlete, za pohodništvo in kolesarjenje po manjših krajih našega podeželja … Skratka, Gorenjska se je spet pokazala pod sloganom: skrivnostna in lepa.

V soboto, 1. februarja 2020, sta se sejma iz Turističnega društva Naklo udeležila Gregor Jovan in David Podobnik. Kljub skromnemu predstavi-tvenemu gradivu sta obiskovalcem predstavljala vasi občine Naklo.

Kot v preteklih letih, je bilo tudi letos, na sejmu opaziti v katerih občinah se turistični dejavnosti posvečajo bolj in v katerih manj. Žal, sta naša člana opazila tudi, kaj smo v Naklem zamudili. V društvu upamo, da se bomo Naklanci v letošnjem, za turizem slabem letu, pripravili na čas, ko bo turistična dejavnost ponovno vzcvetela.